Ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο

Μοιράστηκε στους βουλευτές το πολυνομοσχέδιο, που περιλαμβάνει τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα και τις ρυθμίσεις για γάλα, φαρμακεία, μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, κοινωνικό μέρισμα κ.α.

 

Στο πρώτο άρθρο, που εκτείνεται σε 148 από τις συνολικά 191 σελίδες του ν/σ, περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις σχετικά με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος με βάση τα αποτελέσματα του πρωτογενούς πλεονάσματος. Όπως προβλέπεται, θα διατεθούν 450 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των πολιτών/των οικογενειών με πολύ χαμηλό συνολικό ετήσιο εισόδημα και ακίνητη περιουσία μικρής αξίας, με βάση ειδικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τα οποία θα καθοριστούν με ΚΥΑ (περισσότερα σχετικά με τα εισοδηματικά κριτήρια που εξετάζει η κυβέρνηση εδώ). Το μέρισμα θα είναι αφορολόγητο και θα καταβληθεί εφάπαξ εντός δύο μηνών.

 Το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή, όπου θα συζητηθεί στις Επιτροπές Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου και θα τεθεί την Κυριακή προς ψήφιση στην Ολομέλεια, με τη μορφή του κατ’ επείγοντος.

 Ολόκληρο το νομοσχέδιο εδώ.

http://www.forologikanea.gr/news/olokliro-to-polunomosxedio%CE%BF/

www.forologikanea.gr