Ερχεται Γέφυρα 2 για δάνεια μκρομεσαίων και επαγγελματιών

Δρομολογείτε  δεύτερο πρόγραμμα «Γέφυρα» για τα δάνεια επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα θα προβλέπει κρατική επιδότηση της δόσης για 9 μήνες.

Η υλοποίηση ενός προγράμματος επιδότησης τόκων για δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αντίστοιχο με το πρόγραμμα που «έτρεξε» και στις αρχές της πανδημίας, έχει μπει εδώ και καιρό στο τραπέζι της κυβέρνησης, καθώς έχουν πληθύνει οι φωνές που υποστηρίζουν ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να μην βαφτούν κόκκινα χιλιάδες επιχειρηματικά δάνεια

Το πρόγραμμα δεν θα αφορά τη διάρκεια της επιδότησης από το κράτος, η οποία παραμένει στους 9 μήνες, αλλά τους οφειλέτες οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε Γέφυρα καθεστώς μορατόριουμ μέχρι και τον Μάρτιο. Έτσι, δεν θα αναγκαστούν να διακόψουν την αναστολή καταβολής δόσης που έχουν πάρει από τις τράπεζες και κατά συνέπεια η επιδότηση από το κράτος θα τους καλύπτει έως το τέλος του 2021.

Πρακτικά, η επιδότηση θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2021 και θα τρέχει για τους επόμενους 9 μήνες, δηλαδή έως το τέλος του επόμενου έτους.

imerisia.gr