Άνοιξε η πλατφόρμα για τις δηλώσεις εργαζομένων για την αποζημίωση των 800 ευρώ

Ανοιχτή είναι από σήμερα 01/04/2020 η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Εργασίας για την υποβολή δηλώσεων των εργαζομένων που τέθηκαν σε “καθεστώς” αναστολής οι συμβάσεις εργασίας, καθώς έκλεισαν με κρατική εντολή οι επιχειρήσεις που εργάζονται ή πλήττονται.

www.supportemployees.yeka.gr

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75), με τίτλο “Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζόμενων με εξαρτημένη εργασία σε Επιχειρήσεις – Εργοδότες των οποίων, είτε η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής, οπότε οι εργαζόμενοι είναι δικαιούχοι μείωσης μισθώματος κύριας κατοικίας, είτε πλήττονται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το Υπουργείο Οικονομικών ΚΑΔ,  λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωση ειδικού σκοπού” στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων (supportemployees.yeka.gr).

Στην υπεύθυνη δήλωση συμπεριλαμβάνονται, εκτός των προσωπικών τους στοιχείων και του αριθμού πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο ΠΣ “ΕΡΓΑΝΗ”, τα οποία αντλούνται αυτόματα από το ΠΣ “ΕΡΓΑΝΗ”, και τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

Επίσης, δηλώνουν και το αν μισθώνουν κύρια κατοικία, καθώς και τα στοιχεία του εκμισθωτή και του μίσθιου ακινήτου, προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης 40%.