Εισφορές Επαγγελματιών: Ανοίγει η εφαρμογή. Οι επιλογές για κύρια, επικουρική και εφάπαξ

Ανοίγει στις 21 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας για 1,44 εκατ. μη μισθωτούς. Αναλυτικοί πίνακες με τις εισφορές που θα κληθούν να καταβάλλουν, για κύρια ασφάλιση αλλά και για επικούριση ή και εφάπαξ.

Με διαφορετικές ταχύτητες “τρέχουν” οι εισφορές για τους αυτοαπασχολούμενους, τους επαγγελματίες, ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΑ, γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους αλλά και τους αγρότες, από τις αρχές του 2020 με βάση τις νέες ασφαλιστικές κατηγορίες που περιλαμβάνονται στο τελικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή. Οι αλλαγές, αναμένεται να ψηφιστούν έως το τέλος του μήνα και οι εισφορές Ιανουαρίου θα πρέπει να πληρωθούν έως τις 12 Μαρτίου.

Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε χθες ότι στις 21 Φεβρουαρίου θα ανοίξει τελικά η ηλεκτρονική πλατφόρμα στη οποία οι ασφαλισμένοι θα πρέπει, έως το τέλος του μήνα να επιλέξουν μία από τις συνολικά 6 κατηγορίες εισφορών για κύρια ασφάλιση και υγεία.

Όπως μάλιστα έχει τονιστεί από όλες τις πλευρές, η επιλογή της κατηγορίας πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς θα καθορίσει το μελλοντικό ύψος των συντάξεωνΌσο πιο ψηλές εισφορές καταβάλλει ένας μη μισθωτός, τόσο πιο ψηλή σύνταξη θα λάβει, στο μέλλον, και σε συνάρτηση πάντα και με τα έτη ασφάλισης.

euro2day.gr