Πώς θα μάθετε εάν κερδίζετε στη λοταρία αποδείξεων που ξεκινάει σήμερα και στις μελλοντικές.

Ξεκινάει σήμερα η λοταρία αποδείξεων από το υπουργείο Οικονομικών. Η διαδικασία θα βασιστεί σε αποδείξεις δαπανών που έχουν συγκεντρώσει οι φορολογούμενοι με τη χρήση πλαστικού χρήματος ή άλλης μορφής ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Επισημαίνεται ότι με την έναρξη της διαδικασίας θα κληρωθούν οι αποδείξεις του Οκτωβρίου. Τα 1.000 ευρώ που θα προκύψουν για κάθε πολίτη από τη λοταρία προορίζονται για 1.000 φορολογούμενους.

Μεγάλη λοταρία το Δεκέμβριο για τους υπόλοιπους μήνες του έτους

Επίσης, στη διάρκεια του Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί και μία ακόμα μεγάλη κλήρωση, που θα αφορά στους μήνες του έτους που προηγήθηκαν, από τον Ιανουάριο έως και το Σεπτέμβριο.

Πώς θα μάθετε ότι έχετε κερδίσει

Προϋπόθεση για να μάθουν οι φορολογούμενοι εάν έχουν κερδίσει, είναι να μπουν στο taxis, με τους κωδικούς τους. Σε περίπτωση που κάποιος είναι ένας από τους 1.000 τυχερούς, θα ειδοποιείται με προσωποποιημένο μήνυμα στο λογαριασμό του στο taxis.

Το ποσό των 1.000 ευρώ θα πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο ενδιαφερόμενος στο taxis. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο νικητής να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος στο λογαριασμό.

Διορία για να παραλάβετε τα 1.000 ευρώ

Όσοι κληρωθούν και δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του taxis, θα έχουν διορία τριών μηνών μετά την αποστολή του μηνύματος, για να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να κατατεθεί το χρηματικό έπαθλο.

Η δήλωση του λογαριασμού θα γίνεται στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet, ενώ η πίστωση του ποσού που αντιστοιχεί στο χρηματικό έπαθλο θα πραγματοποιείται άτοκα, αμέσως μετά τη δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού.

Τι συμβαίνει εάν δεν δηλώσετε τραπεζικό λογαριασμό

Εάν κάποιος δεν δηλώσει αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, το χρηματικό έπαθλο μεταβιβάζεται στον πρώτο, δεύτερο ή τρίτο επιλαχόντα, κάτοχο του πρώτου, δεύτερου ή τρίτου αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.

Σε περίπτωση κατά την οποία το χρηματικό έπαθλο μείνει στα αζήτητα, θα μεταβιβαστεί ως αδιάθετο στο λογαριασμό του Δημοσίου με τον κωδικό αριθμό 200, ο οποίος διατηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος με την ονομασία «Ελληνικό Δημόσιο – Συγκέντρωση Εισπράξεων – Πληρωμών».

www.forologikanea.gr