Το νέο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ εως 20/10/2015

Στο εκκαθαριστικό εκτός από τα στοιχεία του φορολογούμενου αναγράφονται το σύνολο των δικαιωμάτων επί ακινήτων, o κύριος φόρος και βέβαια το ποσό καταβολής. Eως 20/10 θα αναρτηθεί η… λυπητερή στο Taxis. Δεν προβλέπεται έκπτωση στην εφάπαξ πληρωμή.

Επί του παρόντος, οι φορολογούμενοι μπορούν μόνο να δουν πώς θα είναι το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ.

Έως τις 20 Οκτωβρίου όμως αναμένεται να λάβουν και τη λυπητερή, με την ανάρτηση στο Taxis των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ για το 2015, καλούμενοι να πληρώσουν τον φόρο ακινήτων σε πέντε μηνιαίες δόσεις, η πρώτη από τις οποίες έως το τέλος Οκτωβρίου.

Με απόφαση της Κ. Σαββαΐδου ορίστηκε ο τύπος και το περιεχόμενο του εκκαθαριστικού ΕΝΦΙΑ για το 2015 και επομένων ετών, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στο εκκαθαριστικό εκτός από τα στοιχεία του φορολογούμενου αναγράφονται το σύνολο των δικαιωμάτων επί ακινήτων, το σύνολο του κύριου φόρου, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, το σύνολο του συμπληρωματικού φόρου και βέβαια το ποσό καταβολής.

Ακολουθούν όπως και πέρυσι αναλυτικά στοιχεία κτισμάτων, οικοπέδων και γηπέδων, ενώ σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο φορολογούμενος αμφισβητεί το ύψος του φόρου, έχει περιθώριο 30 ημέρων να ασκήσει ενδικοφανή προσφυγή στη Διεύθυνση Διαφορών της ΓΓΔΕ.

euro2day.gr