Από 10 Νοεμβρίου η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων στα Ταμεία – Οι δόσεις και η διαδικασία

Στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα έχει κοινοποιηθεί, από το υπουργείο Εργασίας, προς τα ασφαλιστικά ταμεία η εγκύκλιος για την εφαρμογή της νέας ρύθμισης για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών.

Προϋπόθεση για ένταξη στη ρύθμιση είναι να έχει εξοφληθεί η δόση του Οκτωβρίου.

Αυτό ανέφερε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μετά τη συνάντηση με τους διοικητές των Ταμείων, κατά την οποία εξετάστηκαν τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν στην εφαρμογή της ρύθμισης, καθώς και ο συντονισμός των δράσεων των ασφαλιστικών φορέων.

Βασική προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι απαραιτήτως να έχει πληρώσει ο οφειλέτης τις τρέχουσες υποχρεώσεις του Οκτωβρίου. Όσοι χρωστούν έως 15.000 ευρώ θα μπορούν να αποπληρώσουν σε 100 δόσεις ενώ όσοι χρωστούν πάνω από 15.000 ευρώ και έως 1 εκατομμύριο ευρώ θα μπορούν να διακανονίζουν σε 72 δόσεις.

Από τις 10 Νοεμβρίου και μέχρι τις 31 Μαρτίου υπάρχει χρονικό περιθώριο για να μπει κάποιος στην καινούργια ρύθμιση.

Η διαδικασία θα είναι πολύ απλή και απολύτως ηλεκτρονική, λένε κύκλοι του ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με το Mega. Και αυτό, την ώρα που τα στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από 3,3 εκατ. Έλληνες χρωστούν στην εφορία και άλλο 1 εκατ. χρωστά σε κάποιο ταμείο. Μόνο το Σεπτέμβριο προστέθηκαν 850.000 νέοι οφειλέτες.

Πηγή:www.newmoney.gr