Πακέτο – έκπληξη με τις φοροελαφρύνσεις

Το πακέτο των φοροελαφρύνσεων αναμένεται ότι θα είναι τελικώς πολύ γενναίο. Για την ακρίβεια, γενναιότερο απ’ ό,τι αρχικώς πιστεύονταν. Οι πληροφορίες που έρχονται από το πρωθυπουργικό περιβάλλον αναφέρουν ότι με εντολή του ίδιου του κ. Αντώνη Σαμαρά, η γκάμα θα ανοίξει πολύ πιο πέρα από τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, που ανακοινώθηκε την επομένη της συνάντησης στο Βερολίνο και θα περιλαμβάνει μειώσεις που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν σχεδόν …ανέγγιχτες.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζονται να ανακοινώσουν ακόμα και την πλήρη κατάργηση των τεκμηρίων από το 2015, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η μείωση του φόρου πολυτελείας στα ΙΧ, με την παράλληλη αύξηση του κυβισμού, που θα υπόκειται στο μέτρο. Επίσης, στο ίδιο σχέδιο που τελεί υπό επεξεργασία από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, θα υπάρχει πρόβλεψη ακόμα και για τη μείωση των συντελεστών φορολόγησης των Νομικών Προσώπων.

Οι λεπτομέρειες αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, που αφορά χιλιάδες υπόχρεους, θα γίνουν γνωστές προσεχώς και πάντως σίγουρα με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2015, στις 6 Οκτωβρίου.

www.forologikanea.gr