Αναρτήθηκαν στο Taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Στο  Taxisnet βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, που αφορούν σε πάνω από 1.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στο Taxisnet, τα εκκαθαριστικά αυτά αφορούν σε:

(α) περιπτώσεις οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές που δεν ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτων λαμβάνοντας υπόψη την ευνοϊκότερη φορολογητέα αξία μεταξύ Φ.Α.Π. 2013 και Εν.Φ.Ι.Α.,
(β) εξαίρεση από το φόρο ακινήτων που βρίσκονται στη νήσο Κεφαλληνία,
(γ) την απαλλαγή από τον κύριο φόρο του υπολοίπου οικοπέδου ιστορικών διατηρητέων μνημείων ή έργων τέχνης και (δ) τη μείωση του συντελεστή συμπληρωματικού φόρου μη ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των Ν.Π.Δ.Δ. Που δεν εντάσσονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Η μείωση που θα δουν στο εκκαθαριστικό τους οι ιδιοκτήτες που ανήκουν στην (α) κατηγορία σε ορισμένες περιπτώσεις θα ξεπεράσει ακόμα και το 90%.

Σημειώνεται ότι αρχικά τα νέα εκκαθαριστικά επρόκειτο να δοθούν τη Δευτέρα, όμως τελικά είναι διαθέσιμα μία ημέρα νωρίτερα.