Μόνο όσοι προσέφυγαν στο ΣτΕ δικαιούνται φοροαπαλλαγές – Επανεξετάζει τη στάση του το ΥΠΟΙΚ

Δεν δικαιούνται ειδικές φοροαπαλλαγές όσοι επικαλούνται αναιρετική απόφαση του ΣτΕ αλλά δεν έκαναν οι ίδιοι προσφυγή. Το υπουργείο Οικονομικών απορρίπτει τις σχετικές αιτήσεις και κρίνει ότι όσοι δεν έχουν καταθέσει οι ίδιοι προσφυγή, δεν δικαιούνται να κάνουν χρήση των αποφάσεων του ΣτΕ για να ζητήσουν απαλλαγή από φόρους εισοδήματος για τα ειδικά επιδόματα και τις παροχές που λαμβάνουν σε είδος.
Ουσιαστικά το υπουργείο αρνείται να εφαρμόσει μαζικά αναιρετικές αποφάσεις μεμονωμένων πολιτών στο ΣτΕ, αναγκάζοντας χιλιάδες ενδιαφερόμενους να καταφύγουν σε δικηγόρους για να ασκήσουν ομαδικές αγωγές, προκειμένου να δικαιωθούν.
Πάντως, κύκλοι του οικονομικού επιτελείου σχολίαζαν ότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα εξετάσει το θέμα «άμεσα και συνολικά». Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, το ζήτημα έφτασε να απασχολεί ήδη σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, ενόψει και των υποθέσεων που αφορούν στους ένστολους και τους δικαστικούς.

Ερώτημα παραμένει όμως αν η ερμηνεία αυτή θα εφαρμοστεί και σε άλλες αποφάσεις του ΣτΕ, ή και για το αν θα κληθούν να επιστρέψουν λεφτά όσοι ζήτησαν νέα εκκαθάριση φόρου επικαλούμενοι αποφάσεις του ΣτΕ που δεν τις προκάλεσαν οι ίδιοι, αλλά άλλοι προσφεύγοντες.

Πηγή: www.newmoney.gr