Η εφορία θα εισπράξει το “χαράτσι” της ΔΕΗ

Η εφορία αναλαμβάνει πλέον να εισπράξει το χαράτσι που δεν πληρώθηκε με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Υπολογίζεται πως οι οφειλέτες για το 2013 αγγίζουν το ένα εκατομμύριο, ενώ το ληξιπρόθεσμο ποσό εκτιμάται ότι ανέρχεται περίπου στο μισό δισ. ευρώ.

Η ΔΕΗ εκτελώντας υπουργική απόφαση του τέως υπουργού Οικονομικών κ Στουρνάρα θα στείλει όλα τα στοιχεία με τους υπόχρεους που δεν πλήρωσαν το χαράτσι με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Η εφορία στη συνέχεια θα στείλει ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια μέσω email στους υπόχρεους και θα πρέπει να μπούν στο taxisnet ώστε να πάρουν την ταυτότητα οφειλής και να απευθυνθούν σε οποιαδήποτε τράπεζα ώστε να το πληρώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια θα αρχίσουν να στέλνονται από τον Σεπτέμβριο και θα δίνουν περιθώριο ενός μήνα για την εξόφληση της οφειλής χωρίς πρόστιμο και από εκεί καΟι οφειι πέρα θα αρχίζουν οι προσαυξήσεις.

λέτες μπορούν να ζητήσουν την εξόφληση του ποσού σε 12 μήνες, κάνοντας αίτηση για να μπουν στην πάγια ρύθμιση, ωστόσο οι δυσκολίες που αναμένεται να αντιμετωπίσουν είναι δεδομένες καθώς ήδη θα τρέχει και το νέο χαράτσι το οποίος πληρώνεται σε έξι δόσεις.

www.imerisia.gr