Ρύθμιση-ανάσα μελετά η κυβέρνηση – Σε 100 δόσεις οι οφειλές στην εφορία

Η ρύθμιση για τις οφειλές στην εφορία είναι τώρα στις 12 δόσεις. Μάλιστα ο προσφάτως παραιτηθείς γενικός γραμματέας εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, στις δημόσιες παρεμβάσεις του, έλεγε πως δεν πρόκειται να βελτιωθεί.

Όμως κάθε μήνα προστίθενται στα ληξιπρόθεσμα περίπου ένα δισ. ευρώ.

Είναι φανερό πως η κατάσταση δεν πάει άλλο με τις 12 δόσεις γιατί τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Η κυβέρνηση το φέρνει από δω το φέρνει από κει και μελετά πως θα κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα των πολιτών σε ένα θέμα το οποίο είναι εξαιρετικά ευαίσθητο διότι πολλοί είναι οι φορολογούμενοι οι οποίοι θέλουν να είναι συνεπείς αλλά δεν μπορούν λόγω αντικειμενικών συνθηκών.

Αμέσως μετά τις εκλογές κυκλοφόρησαν πληροφορίες πως η κυβέρνηση μελετά ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα που θα φτάνει τις 48 δόσεις.

Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, έχει ξεκινήσει η συζήτηση για να προωθηθεί ρύθμιση που θα φτάνει, υπό προϋποθέσεις, τις 100 δόσεις, όσες δηλαδή και για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η εκτίμηση είναι πως με αυτό τον τρόπο το κράτος θα έχει πολλαπλά οφέλη καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες θα μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και παράλληλα θα ξανακινηθεί η αγορά από την στιγμή που ένα σημαντικό κονδύλι του οικογενειακού προϋπολογισμού θα απελευθερωθεί.

Αυτό σημαίνει πρόσθετα έσοδα για το κράτος μέσω ΦΠΑ

www.forologikanea.gr