Σε παραγωγική λειτουργία η εφαρμογή υποβολής εμπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων

Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής διόρθωσης λαθών και παραλείψεων κατά τη σύνταξη και υποβολή της φορολογικής δήλωσης (Ε1) θα δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης τόνισε πως μέσα σε λίγες εβδομάδες θα δοθεί σε παραγωγική λειτουργία η εφαρμογή υποβολής εμπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων Ε1.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι φέτος οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης ώστε να αποφύγουν λάθη στη συμπλήρωση του κωδικού των αποδείξεων, στην αναγραφή των ΑΜΚΑ των προστατευόμενων τέκνων, στην αναγραφή του ΑΦΜ για τα προστατευόμενα μέλη άνω των 18 ετών, αλλά και παραλείψεις σχετικές με το φόρο που παρακρατήθηκε για τα αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο φορολογούμενα εισοδήματα, αλλά και για τα εισοδήματα από τόκους καταθέσεων (δηλώνονται στους κωδικούς 667-668 του πίνακα 6).

Τέλος, θα πρέπει να δίνεται προσοχή στη συμπλήρωση του ΑΦΜ του εργοδότη στους κωδικούς 019-020 για όσους έχουν «μπλοκάκι» και φορολογούνται ως μισθωτοί.

www.forologikanea.gr