Τεκμήριο αυθαίρετα και ημιυπαίθριοι για 400.000 ιδιοκτήτες

Αυξημένα τεκμήρια για 400.000 περίπου φορολογούμενους που νομιμοποίησαν αυθαίρετα, ημιυπαίθριους και αυθαίρετες κατασκευές σύμφωνα με τους νόμους Παπακωνσταντίνου (3843/2010), Μπιρμπίλη (4014/2011) και Καλαφάτη (4178/2013).

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος οι φορολογούμενοι που νομιμοποίησηα αυθαίρετα θα πληρώσουν παραπάνω φόρους, καθώς τα εισοδήματα που θα τους προσδιορίσει το υπουργείο Οικονομικών με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης θα είναι υψηλότερα από αυτά που θα δηλώσουν οι ίδιοι.

Σύμφωνα με τον νέο φορολογικό νόμο όλες οι επιφάνειες των αυθαιρέτων κτισμάτων καθώς και οι επιφάνειες των βοηθητικών χώρων που χρησιμοποιήθηκαν αυθαίρετα ως χώροι κύριας χρήσης, εφόσον νομιμοποιήθηκαν ή τακτοποιήθηκαν με νόμους της τελευταίας τετραετίας, θα πρέπει φέτος να δηλωθούν υποχρεωτικά από τους ιδιοκτήτες τους ως επιφάνειες κυρίων χώρων στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

Έτσι τα τετραγωνικά μέτρα των επιφανειών που νομιμοποιήθηκαν ή «τακτοποιήθηκαν» θα πρέπει να δηλωθούν ως κύριοι χώροι κατοικιών στον πίνακα 5.1 της 3ης σελίδας του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης.

Πηγή: www.newmoney.gr400000-