Ερχονται 5.000 κατασχέσεις «εξπρές» έως τις 31 Μαρτίου

«Σήμα» για την εκτέλεση, το αργότερο έως τις 31 Μαρτίου, τουλάχιστον 5.000 ανεκτέλεστων (από τον Νοέμβριο του ’13) παραγγελιών κατασχέσεων κινητών και ακινήτων για οφειλές άνω των 30.000 ευρώ στα Ταμεία (κυρίως στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ) εξέδωσε το Κέντρο Eίσπραξης Aσφαλιστικών Oφειλών (KEAO). 
Το επείγον «σήμα» που εστάλη στις υπηρεσίες, ζητά να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τις κατασχέσεις που έχουν εκδοθεί από τις 26 Νοεμβρίου του ’13 έως και τις 31 Ιανουαρίου του 2014 κατά οφειλετών του ΚΕΑΟ και, όπως διαπιστώθηκε μηχανογραφικά, δεν έχουν εκτελεστεί έως σήμερα (είτε δεν παραδόθηκαν είτε παραδόθηκαν στους οφειλέτες). Οπως υπογραμμίζεται στο σχετικό έγγραφο, «οι παραγγελίες πρέπει να εκτελούνται εντός διμήνου από την ημερομηνία παραλαβής από τους δικαστικούς επιμελητές» και «για την τήρηση της προθεσμίας αυτής οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ θα ελέγχονται» καθώς από την είσπραξη μέρους των συσσωρευμένων οφειλών (και υπό την απειλή των κατασχέσεων) εξαρτάται η επίτευξη του στόχου για αύξηση των εσόδων των Ταμείων κατά 764 εκατ. ευρώ το 2014, σύμφωνα με τον κοινωνικό προϋπολογισμό. 
Ενημέρωση με e-mail 
Για τον καλύτερο εντοπισμό (και την ταχύτερη ενημέρωση) των οφειλετών του ΚΕΑΟ – όπου έχουν μεταφερθεί οι οφειλές άνω των 5.000 ευρώ στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ και σταδιακά μεταφέρονται οι αντίστοιχες οφειλές προς το ΕΤΑΑ και τον ΟΓΑ – λειτουργεί υπηρεσία ηλεκτρονικής ενημέρωσης οφειλετών του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ. Οι οφειλέτες, αφού πιστοποιηθούν ως χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και αποκτήσουν κωδικούς πρόσβασης, θα ενημερώνονται μέσω e-mail για την τακτοποίηση των οφειλών τους.

Πηγή: www.imerisia.gr