Ηλεκτρονικό κάρφωμα για όσους φοροδιαφεύγουν

Ειδική υπηρεσία που θα μπορεί να γίνεται αποδέκτρια ηλεκτρονικών καταγγελιών, για περιπτώσεις φοροδιαφυγής και δωροδοκίας, συστήνει η ΓΓΠΣ

Και επισήμως, το υπουργείο Οικονομικών υιοθετεί το μέτρο του “ηλεκτρονικού καρφώματος” για όσους φοροδιαφεύγουν ή δωροδοκούν. Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, συστήνει ειδική υπηρεσία, η οποία θα μπορεί να γίνεται αποδέκτρια ηλεκτρονικών καταγγελιών, για περιπτώσεις αυτού του είδους, από οποιονδήποτε έχει στην κατοχή του σχετικά στοιχεία. Αυτά τα τελευταία, αμέσως μόλις θα υποβάλλονται, θα ελέγχονται με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα το οποίο έχει δημιουργηθεί και θα αποδεικνύεται αν και κατά πόσο η καταγγελία ευσταθεί.

Εννοείται ότι το σύστημα αυτό θα έχει πρόσβαση στη δεξαμενή των πόθεν έσχες, των στοιχείων περιουσιακής κατάστασης καθώς και σε μια σειρά από άλλα προσωπικά δεδομένα, τα οποία θα αξιοποιούνται για αυτόν τον σκοπό από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Ο στόχος είναι να παταχθούν, στο μέτρο του δυνατού, ανάλογα φαινόμενα, και παράλληλα να δοθεί ώθηση στα έσοδα. Ο νέος μηχανισμός έχει προταθεί από την task force, έχει υιοθετηθεί από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και τον αρμόδιο Γραμματέα, Χάρη Θεοχάρη και όπως όλα δείχνουν πολύ σύντομα το οικονομικό επιτελείο θα είναι σε θέση να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις.

www.voria.gr