Καταβολή Τρεχουσών Ασφαλιστικών Εισφορών Υπερ ΤΑΠΙΤ, ΕΤΕΑ & ΤΑΥΤΕΚΩ

Δελτίο τύπου από τις διοικήσεις των φορέων

                                                                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Από τις Διοικήσεις των ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ, ΤΑΠΙΤ και ΤΑΥΤΕΚΩ ανακοινώνεται οτι, από 1/12/2013, και σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 1 του Ν.4225/2014, προβλέπεται υποχρέωση των εργοδοτών να δηλώνουν στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ) που υποβάλλουν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τις ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ) και του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας(ΤΑΥΤΕΚΩ), με Υπουργική δε Απόφαση θα καθοριστεί ο τρόπος και ο χρόνος είσπραξης των εν λόγω ασφαλιστικών εισφορών από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και απόδοσή τους στα οικεία Ταμεία.

 Δεδομένου οτι δεν έχει ακόμη εκδοθεί η προβλεπόμενη από το νόμο Υ.Α., οι εισφορές μηνός Δεκεμβρίου 2013υπέρ ΤΑΠΙΤ και ΤΑΥΤΕΚΩ θα καταβληθούν στα οικεία Ταμεία και Τομείς όπως καταβάλλονταν μέχρι και το μήνα Νοέμβριο 2013, κατά τα γνωστά.

 Τονίζεται ότι, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι εισφορές υπέρ ΕΤΕΑ για το μήνα Δεκέμβριο 2013 θα καταβληθούν ενιαία με αυτές υπέρ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ + ΕΤΕΑ), κατά τα γνωστά και εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, ήτοι μέχρι 31/01/2014.

 Ειδικά οι εισφορές μηνός Δεκεμβρίου 2013 υπέρ του Τομέα Πρόνοιας Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων του ΤΑΠΙΤ θα καταβληθούν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με ξεχωριστή εγγραφή (δηλ. με ξεχωριστό γραμμάτιο) από αυτή των ενιαίων εισφορών υπέρ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ – ΕΤΕΑ, κατά τα γνωστά, και εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, ήτοι μέχρι 31/01/2014.

 ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ