Η τροχαία θα συλλαμβάνει και… φοροφυγάδες

Μία τροχαία παράβαση ή ένας τυχαίος έλεγχος της τροχαίας μπορεί να οδηγήσει και στο αυτόφωρο, αν ο πολίτης τυγχάνει να χρωστάει στην εφορία.

 Η τελευταία συνεργάζεται πλέον στενά με την αστυνομία, προκειμένου να συλλαμβάνονται χρεώστες του δημοσίου και ειδικά όσοι χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ, κάτι που, σύμφωνα με το νόμο, θεωρείται ποινικό αδίκημα και οδηγεί στο αυτόφωρο.

 Το νέο στην υπόθεση είναι ότι τις συλλήψεις για χρέη στο δημόσιο θα κάνουν περιπολικά της αστυνομίας, τα οποία αρχικά θα σταματούν τυχαία τους πολίτες, προκειμένου να τους ελέγξουν για θέματα που σχετίζονται είτε με τον ΚΟΚ είτε με κάτι άλλο παραπλήσιο.

 Ήδη, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, υπάρχουν κάποια περιπολικά της αστυνομίας που διαθέτουν λογισμικό, για να συνδέονται με το TAXIS, προκειμένου να ενημερώνονται απευθείας για το φορολογικό προφίλ του πολίτη.

 Αν από τη διασταύρωση στοιχείων που θα ζητήσουν οι αστυνομικοί από το TAXIS φανεί ότι ο συγκεκριμένος πολίτης χρωστάει πάνω από 5.000 ευρώ, που είναι ποινικό αδίκημα, θα οδηγείται κατευθείαν στο αυτόφωρο. Ειδικά, για το χρέος από ΦΠΑ το ποινικό αδίκημα ξεκινάει από το πρώτο ευρώ οφειλής.

www.imerisia.gr