Αλλαγες της τελευταίας στιγμής σε πλειστηριασμούς

Νομοτεχνικές αλλαγές που βελτιώνουν τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς κυρίως για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους κατέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκης. Στην ουσία ο υπουργός υιοθέτηση πολλές από τις προτάσεις που του κατέθεσε η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ . Με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής:

–          Για τους ελεύθερους επαγγελματίες:  θα πληρώνουν ελάχιστη δόση για το δάνειό τους στην τράπεζα όσο το 20% της τελευταίας ενήμερης  δόσης που πλήρωναν, αντί 30% που προέβλεπε αρχικά το νομοσχέδιο.  Δηλαδή αν πλήρωνε δόση πχ 1500 ευρώ το μήνα, θα πληρώνει πλέον 300 ευρώ το μήνα και όχι 500 που θα πλήρωνε αν πλήρωνε το 20%.

–          Για πολύτεκνους, τρίτεκνους και αναπήρους: για ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ θα πληρώνουν ελάχιστη δόση 10% των μηνιαίων αποδοχών τους, αντί του 20% που θα πλήρωναν κανονικά. Ειδικά για αυτούς το πρώτο κλιάκιο (δόση 10%) ισχύει έως 20000 ευρώ και όχι έως τις 15.000 που ισχύει για τους υπολοίπους.

–          Αποσαφηνίζεται ότι εισοδηματικό κριτήριο απότελεί το δηλωθέν και όι το τκμαρτό εισόδημα του δανειολήπτη.

Πληροφορίες που ήθελαν το Γιάννη Στουρνάρα να αποσύρει από το νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων την παράγραφο 6 του άρθρου 7 που αφορά τα πρόστιμα για ληξιπρόθεσμα χρέη, αίτημα που θέτουν οι περισσότεροι βουλευτές της συμπολίτευσης δεν επιβεβαιώθηκαν.

Πηγή: www.newmoney.gr