Μαυραγάνης: Μέχρι 30 Ιουνίου οι φορολογικές δηλώσεις για το 2014

Μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2014 θα υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις των εισοδημάτων του 2013, όπως τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

 Παράλληλα, ο κ. Μαυραγάνης διευκρίνισε ότι από το 2015 και μετά οι δηλώσεις θα πρέπει να υποβάλλονται το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου κάθε έτους.

«Η καταληκτική ημερομηνία της 30ης Απριλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων ανταποκρίνεται στην διεθνή πρακτική. Για το φορολογικό έτος 2014 προβλέπεται ρητά στο άρθρο 26 παρ. 10 του σχεδίου νόμου ότι η δήλωση υποβάλλεται μέχρι και την 30η Ιουνίου. Άρα, λαμβάνεται μέριμνα για σωστή προετοιμασία της φορολογικής διοίκησης, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να υπάρξει το φαινόμενο και η ανάγκη των παρατάσεων. Άρα, για το 2014 δεν υφίσταται θέμα ή μιλάμε από το 2015 και μετά», τόνισε ο κ. Μαυραγάνης.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι δεν αλλάζει τίποτε σε σχέση με τις κατασχέσεις για χρέη προς το δημόσιο, σημειώνοντας ότι η διάταξη του άρθρου 46 του κώδικα φορολογικής διαδικασίας σχετικά με την υποβολή συντηρητικής κατάσχεσης δεν διαφοροποιείται σε σχέση με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης, δικαστική απόφαση δεν απαιτείται, τόσο σύμφωνα με το άρθρο 46 του κώδικα φορολογικής διαδικασίας, όπως ψηφίστηκε το καλοκαίρι, όσο και σύμφωνα με τον υφιστάμενο κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων, το άρθρο 8. Άρα, δεν υφίσταται νέο θέμα.

www.forologikanea.gr