«Δεν θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία όσων χρωστούν σε ΙΚΑ και εφορία»

Δήλωση βόμβα από τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Σκορδά για το θέμα της άρσης πλειστηριασμώνπρώτης κατοικίας.
 
«Όταν χρωστάς στο ΙΚΑ ή στην εφορία δεν θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία», είπε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο υφυπουργός Ανάπτυξης.
 
Ο κ. κ. Σκορδάς διευκρίνισε ότι τα πάντα είναι στο τραπέζι των συζητήσεων, ωστόσο η βούληση της κυβέρνησης και της τρόικας είναι να μην προστατευθεί η κατοικία όσων χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο, αλλά μόνο όσοι χρωστούν σε τράπεζες.
 
Ο υφυπουργός εντούτοις, σύμφωνα με το newsbomb.gr παρείχε τη διαβεβαίωση ότι η πρώτη κατοικία των αδύναμων δεν πρόκειται να πειραχθεί. «Κανένας οικονομικά αδύναμος δεν έχει να φοβάται για την πρώτη του κατοικία», υπογράμμισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.
 
Μεταξύ άλλων, ο κ. Σκορδάς σε συζήτηση για το τελικό σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς, τόνισε ότι είναι λάθος να συζητούνται -αυτή τη στιγμή που εξελίσσεται η συζήτηση- τεχνικές παράμετροι του ζητήματος, αναφέροντας ότι το θέμα των πλειστηριασμών δεν θα μείνει ακάλυπτο.
 
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε ακόμη ότι οι Έλληνες δανειολήπτες απολαμβάνουν της υψηλότερης προστασίας σε όλη την Ευρώπη.