Ηλεκτρονικά μισθωτήρια απο 1/1/2014

Η υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής μισθωτηρίων ενοικίασης θα είναι στην διάθεση των φορολογουμένων από τον Ιανουάριο του 2014, όπως ανακοίνωσε η Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών. Ερωτώμενος για το πότε θα ανοίξουν οι ηλεκτρονικές υποβολές συμφωνητικών, χαρτοσήμου αγορών, φόρου εργολάβων μέσω του Taxisnet, ο γενικός γραμματέας απάντησε μέσω Twitter ότι θα προηγηθούν τα μισθωτήρια με το νέο έτος.
 
Η νέα υπηρεσία θα καταργήσει τις ουρές στις Εφορίες για την κατάθεση των συμφωνητικών μισθώσεως ακινήτων και θα καταστήσει ακόμη πιο αποτελεσματικές τις διασταυρώσεις μεταξύ της δαπάνης ενοικίου που δηλώνουν οι ενοικιαστές και του εισοδήματος από ενοίκια που δηλώνουν οι ιδιοκτήτες.
 
Αυτό που ισχύει μέχρι σήμερα είναι πως όλα τα ιδιωτικά συμφωνητικά μισθώσεως αστικών ακινήτων ασχέτως ποσού μισθώματος ή γεωργικών ακινήτων, εφόσον το μίσθωμα είναι ανώτερο των 100 ευρώ μηνιαίως, προσκομίζονται από τον εκμισθωτή ή τον μισθωτή για θεώρηση, μέσα σε 30 ημέρες από τη σύνταξή τους, στον προϊστάμενο οποιασδήποτε ΔΟΥ.