ΟΑΕΕ: Ευνοϊκότεροι όροι τακτοποίησης οφειλών για περισσότερους ασφαλισμένους

Περισσότεροι θα είναι οι ασφαλισμένοι που θα μπορούν να τακτοποιούν με ευνοϊκότερους όρους τις οφειλές τους προ τον ΟΑΕΕ, σύμφωνα με ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας.

Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου στη Βουλή. Παράλληλα, ο υφυπουργός σημείωσε ότι σε νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο αναμένεται το προσεχές διάστημα (πριν τα Χριστούγεννα), θα υπάρξουν διατάξεις, ώστε να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υπό συγκεκριμένους όρους, ειδικές κατηγορίες οφειλετών, όπως έγκυες ή ασθενείς.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, ο κ. Κεγκέρογλου είπε ότι οι προϋποθέσεις ένταξης σε ρύθμιση οφειλών που ισχύουν για όσους χρωστούν έως 5.000 ευρώ, θα διευρυνθούν, προκειμένου να περιλάβουν και όσους χρωστούν έως 10.000 ευρώ και εξήγησε ότι “αποτελεί πολιτική απόφαση να φύγει η φορολογική ενημερότητα για 5.000 και 10.000 ευρώ οφειλές. Αυτό το πλήθος δικαιολογητικών να μην υπάρχει”.

Σημείωσε ότι η δεύτερη πρωτοβουλία του υπουργείου θα προβλέπει μηνιαίες εισφορές προς ΟΑΕΕ και όχι 2μηνες, ώστε να μπορεί να καταβάλλεται πιο εύκολα, καθώς και ότι
θα έρθει “μείωση κατά 2 κλιμάκια των ασφαλιστικών εισφορών έτσι ώστε όσοι έχουν 2 χρόνια εισφορές, με τη μείωση κλιμακίων να πληρώνουν στο ύψος των τρεχουσών…”

Πηγή:www.newmoney.gr