Ιατρική φροντίδα για ανασφάλιστους και άνεργους επαγγελματοβιοτέχνες

Ιατρική Φροντίδα για ανασφάλιστους και άνεργους επαγγελματοβιοτέχνες παρέχουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η ΓΣΕΒΕΕ και η “Αποστολή” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Μάλιστα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής της ΓΣΕΒΕΕ στην οδό Καποδιστρίου 24, πραγματοποιούνται προληπτικές εξετάσεις. 

Ο προληπτικός έλεγχος περιλαμβάνει κλινική εξέταση από Παθολόγο, Παιδίατρο, Καρδιολόγο, Ορθοπαιδικό, καθώς και εργαστηριακές εξετάσεις από Βιοπαθολόγο, όπου χρειάζεται. 

Επίσης, τα παιδιά των ανασφάλιστων γονέων έχουν τη δυνατότητα υπερηχολογικού καρδιολογικού ελέγχου που χρειάζονται για τη βεβαίωση του σχολείου ή για τα αθλήματά τους και της χορήγησης δωρεά εμβολίων που υπαγορεύει ο βασικός εμβολιασμός και αδυνατούν να πληρώσουν οι γονείς τους. 

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς επισημαίνει το μέγεθος του προβλήματος όταν 577.000 οικογένειες μέλη και πρώην μέλη της ΓΣΕΒΕΕ είναι ακάλυπτοι ασφαλιστικά χωρίς γιατρό και φάρμακα, λόγω αδυναμίας πληρωμής των ασφαλιστικών και φορολογικών τους υποχρεώσεων. 

Συνολικά, την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της ημέρας προληπτικής ιατρικής φροντίδας, εξετάστηκαν 80 πολίτες, ενώ παρόμοιες εκστρατείες ιατρικής παρακολούθησης θα επαναληφθούν στο άμεσο μέλλον. 

Να σημειωθεί ότι το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής-παράρτημα ΓΣΕΒΕΕ λειτουργεί κάθε Τρίτη 12μμ έως 7μμ στην οδο Καποδιστρίου 24. Πληροφορίες κάθε Τρίτη 211 411 1590 και καθημερινά εκτός ΣΚ στα κεντρικά γραφεία του Ιατρείου στην οδό Σεβαστουπόλεως 113 στο τηλ 210 3839770 από τις 9πμ έως 5μμ.

Πηγή: www.capital.gr