SOS – Εκτός Ι.Κ.Α. όσες επιχειρήσεις δεν ρυθμίζουν τις οφειλές εντός λίγων ημερών

Στα πλαίσια της ενημέρωσης του Υπ. Εργασίας σχετικά με τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων στις πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών με τα αντίστοιχα ποσά που απεικονίζονται στις Α.Π.Δ. , ο Υπουργός εργασίας και ο Διοικητής του ΙΚΑ εξήγγειλαν μέτρα κατά της εισφοροδιαφυγής .

Ένα από αυτά :
Από την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου τίθεται σε πλήρη εφαρμογή, κανονιστικά και λειτουργικά, το μηχανογραφικό εργαλείο αυτόματης διασταύρωσης των υποβληθεισών μηνιαίων εισφορών σε σχέση με τις καταβληθείσες.

Για το σύνολο των περιπτώσεων που διαπιστώνεται υστέρηση των καταβ­ληθέντων ποσών σε σχέση με τα υποβληθέντα, εκδίδεται μηχανογραφικά Πράξη Επιβολής Εισφορών (ΠΕΕ), η οποία και αποστέλλεται ηλεκτρονικά στον οφειλέτη.

Οφειλέτες αυτών των περιπτώσεων, που δεν θα εξοφλήσουν ή δεν θα ρυθμίσουν τις οφειλές τους, στερούνται του δικαιώματος υποβολής μέσω διαδικτύου της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) του επόμενου μήνα.

Αυτοί οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλουν την ΑΠΔ με μαγνητικό μέσο, μόνο στο Υποκατάστημα στο οποίο ανήκουν, με την απαράβατη υποχρέωση είτε της εξόφλησης των οφειλόμενων ποσών, είτε της ρύθμισής τους.

 Γνωστοποιείται στο σύνολο των οφειλετών προγενέστερων χρονικών περιόδων, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ότι αν δεν προσέλθουν άμεσα προκειμένου να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στο Υποκατάστημα της περιοχής τους στερούνται του δικαιώματος υποβολής ΑΠΔ μέσω του διαδικτύου.

www.Taxheaven.gr