Από αρχές Νοεμβρίου η διάθεση του επιδόματος θέρμανσης – Ανέτοιμο το Υπ.Οικ. !

Ανέτοιμο είναι το υπ. Οικονομικών να εφαρμόσει τη ρύθμιση για το επίδομα θέρμανσης παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει οι επίσημες ανακοινώσεις. Και τούτο καθώς ούτε καν η σχετική υπουργική απόφαση έχει υπογραφεί, ούτε η ηλεκτρονική σελίδα μέσω της οποίας θα υποβάλλονται οι αιτήσεις έχει ανοίξει !

Εν ολίγοις οι υπηρεσίες της ΓΓΠΣ δεν έχουν λάβει καμία εντολή για να σχεδιάσουν τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, και φυσικά οι δικαιούχοι θα περιμένουν ακόμα πριν τους επιτραπεί να υποβάλουν αίτηση. Να σημειωθεί, δε, ότι εκκρεμεί ακόμη και η τυπική έγκριση της τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εφαρμογή αναμένεται να ανοίξει σε περίπου 10 ημέρες. Μέχρι να γίνει η επεξεργασία των στοιχείων των δικαιούχων θα περάσουν πέντε ημέρες, με αποτέλεσμα η προκαταβολή να δοθεί στις αρχές Νοεμβρίου

Ανώτατο στέλεχος του υπ. Οικονομικών αναφέρει στην “Καθημερινή” πως όσοι δικαιούχοι καταναλωτές προμηθευτούν πετρέλαιο πριν ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή θα τους πιστωθεί κανονικά το ποσό στον λογαριασμό όταν ξεκινήσει η σχετική διαδικασία για τη χορήγηση του επιδόματος.

Την ίδια ώρα όμως μεγάλο αλαλούμ επικρατεί με τους ενοίκους των πολυκατοικιών, καθώς άλλοι δικαιούνται επίδομα και άλλοι όχι, με αποτέλεσμα οι διαχειριστές να είναι αντιμέτωποι με έναν μεγάλο γρίφο και να ζητούν ερμηνευτική εγκύκλιο από το υπουργείο.

Το υπουργείο Οικονομικών αναζητά και μια δικλείδα ασφαλείας προκειμένου να μην εισπράξουν την προκαταβολή 25% του επιδόματος επιτήδειοι που δεν δικαιούνται. Μεταξύ των λύσεων που εξετάζονται είναι να καταβάλλεται η προκαταβολή μόνον εφόσον επιβεβαιωθεί η παραγγελία από τον πρατηριούχο, παράλληλα με άλλες επαληθεύσεις από τον καταναλωτή.

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε, πάντως, χθες, με την τιμή στην Αθήνα να κυμαίνεται από 1,28 έως 1,30 ευρώ το λίτρο και τις παραγγελίες να βρίσκονται μάλλον σε… νεκρό σημείο, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όπου είναι και περισσότερο αναγκαίο.

Οι εταιρείες εμπορίας προσπαθούν και φέτος να κερδίσουν πελάτες μέσω προσφορών και άτοκων δόσεων, ενώ έχουν μειώσει την ελάχιστη παραγγελία στα 500 λίτρα και κάποιες στα 300 λίτρα έναντι 1.000 λίτρων προ της εξίσωσης των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης.

Σύμφωνα με την “Ημερησία” η ΕΚΟ ξεκίνησε χθες να πουλά το πετρέλαιο θέρμανσης με τιμή στο 1,272 ευρώ το λίτρο. Τιμή που ίσχυε και για τα 500 λίτρα. Η θυγατρική των «Ελληνικών Πετρελαίων» δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να πληρώνουν με έξι άτοκες δόσεις εφόσον έχουν κάρτες της Eurobank.

Η AVIN βγήκε στην αγορά με τιμή 1,27 ευρώ το λίτρο. Τιμή τόσο για 1.000 όσο και για 500 λίτρα. Όπως έκανε γνωστό στην εφημερίδα το τμήμα παραγγελιών της εταιρείας, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα πληρωμών με τρεις έως και έξι άτοκες δόσεις, εφόσον έχουν Visa πιστωτικές κάρτες.

Η Shell έκανε πρεμιέρα με τιμή 1,275 ευρώ το λίτρο και μάλιστα πουλά ακόμη και 300 λίτρα. Οι πελάτες μπορούν εφόσον έχουν κάρτες Visa ή Mastercard να εξοφλούν το ποσό των παραγγελιών τους ακόμη και σε τέσσερις άτοκες δόσεις.

Η BP διέθετε το πετρέλαιο προς 1,279 ευρώ το λίτρο για ποσότητες ακόμη και 500 λίτρων. Όσοι έχουν πιστωτική κάρτα της Alpha Bank και το πρόγραμμα Bonus μπορούν να διευκολυνθούν πληρώνοντας με έξι άτοκες δόσεις.

Η Ελίν ξεκίνησε την πώληση πετρελαίου θέρμανσης με τιμή στο 1,27 ευρώ το λίτρο και με ελάχιστη παραγγελία τα 500 λίτρα. Οι πληρωμές γίνονται με έξι άτοκες δόσεις με Visa και Mastercard.

Η Revoil, επίσης, έκανε ντεμπούτο στην αγορά με τιμές κοντά στο 1,27 ευρώ το λίτρο για ποσότητες άνω των 500 λίτρων. Η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα πληρωμής με έξι άτοκες δόσεις, ενώ για τις παραγγελίες άνω των 1.000 λίτρων δίνει δώρο προμήθεια καυσίμων αυτοκινήτων αξίας 10 ευρώ.
Πηγή: www.newmoney.gr