“Φράκαρε” και πάλι το Taxisnet – Προς σιωπηρή παράταση για το Ε9

Το ενδεχόμενο να παραμείνει “ανοιχτό” το σύστημα υποβολής των δηλώσεων Ε9 μέσω ίντερνετ μέχρι την Κυριακή, ή και τη ερχόμενη Δευτέρα ακόμη, εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών. Λόγω του μεγάλου φόρτου των δηλώσεων που υποβάλλονται όμως, παρατηρούνται και πάλι σήμερα κατά τις ώρες αιχμής, συχνές αποσυνδέσεις και οι πολίτες αδυνατούν να ολοκληρώσουν την υποβολή των δηλώσεων.

Από το υπουργείο Οικονομικών ζητούν από τους πολίτες που δεν έχουν να δηλώσουν (ή να τροποποιήσουν) στοιχεία για εντός σχεδίου ακίνητα (δηλαδή τον πίνακα 1 του Ε9) να μην κάνουν χρήση της υπηρεσίας αυτές τις μέρες, αφού τους έχει δοθεί παράταση μέχρι 14 Οκτωβρίου προκειμένου να δηλώσουν αγροτεμάχια του Πίνακα 2.

Σκοπός του υπουργείου είναι να προλάβουν μέχρι αύριο που εκπνέει η διορία για αλλαγές στον πίνακα 1 (στα εντός σχεδίου ακίνητα) ή το αργότερο ως την Δευτέρα, να υποβάλουν την δήλωση Ε9 οι 600.000 ιδιοκτήτες  ακινήτων με αξία άνω των 200.000 ευρώ ο καθένας, ώστε να τους στείλει άμεσα τα εκκαθαριστικά για να πληρώσουν τον ΦΑΠ του 2013.

Ήδη έχουν υποβάλει τη δήλωση πάνω από 500.000 τέτοιοι ιδιοκτήτες. Για όλους τους υπόλοιπους, το υπουργείο Οικονομικών δεν πιέζεται να δηλώσουν άμεσα τα ακίνητά τους, διότι ο φόρος που τους αναλογεί θα εισπραχθεί το 2014.

Πηγή: www.newmoney.gr