Προκαταβολικά και με βάση ελαστικότερα εισοδηματικά κριτήρια θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης

Στην προπληρωμή του επιδόματος θέρμανσης πριν από την έναρξη της χειμερινής περιόδου (15 Οκτωβρίου) προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να βοηθήσει τα νοικοκυριά να προμηθευτούν πετρέλαιο, όπως γράφει η “Καθημερινή” σήμερα.

Ταυτόχρονα εξετάζεται η απλοποίηση του συστήματος με λιγότερα κριτήρια για την απόδοση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Βέβαια, και με το νέο σύστημα οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση στο υπουργείο Οικονομικών για να εγκριθεί το επίδομα.

Σημειώνεται ότι την περασμένη – χειμερινή– περίοδο από τα 260 εκατ. ευρώ (που ήταν το συνολικό κονδύλι) απορροφήθηκαν μόλις 80 εκατ. ευρώ.

Γι αυτό το λόγο εξετάζεται και μείωση των εισοδηματικών κριτηρίων των δικαιούχων ούτως ώστε να χορηγηθεί το επίδομα σε περισσότερες οικογένειες.

Υπενθυμίζεται πως με το ισχύον σύστημα, για να λάβει κάποιος το επίδομα θα έπρεπε το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνάει τις 25.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 35.000 ευρώ για τους έγγαμους χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το εισόδημα ανέρχεται σε 38.000 ευρώ όταν υπάρχει ένα τέκνο, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.

Πηγή: www.newmoney.gr