Τυπώστε το εκκαθαριστικό, αλλιώς πρόστιμο

Δεν έφτανε η ταλαιπωρία που έχουν ήδη υποστεί φέτος τα εκατομμύρια  των φορολογουμένων με τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα στο TAXIS,τώρα ήρθε να προστεθεί και η ανακοίνωση του υπ Οικονομικών , η οποία τους καλεί να αναζητήσουν από μόνοι τους στο διαδίκτυο το φόρο που πρέπει να πληρώσουν, ώστε να μην επιβαρυνθούν με προσαυξήσεις.  

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επιδοθούν στο  διαδικτυακό… σαφάρι επειδή “κάποια σημειώματα ενδεχομένως να μην φτάσουν ταχυδρομικά στους αποδέκτες μέχρι τις 30 Αυγούστου, όποτε και λήγει η προθεσμία της 1ης δόσης, ή επειδή ενδέχεται κάποιοι φορολογούμενοι να βρίσκονται μακριά από τη δηλωμένη διεύθυνση αλληλογραφίας τους”.

Την νέα ταλαιπωρία ανακοίνωσε το υπουργέιου Οικονομικών σε ανακοίνωσή του, με τίτλο “Εναλλακτικές δυνατότητες ενημέρωσης εκκαθάρισης” .

Σύμφωνα με αυτή: 

“Το Υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει τη δυνατότητα που έχουν οι φορολογούμενοι να ενημερωθούν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) 2013 καθώς και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011 και 2012 από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα http://www.gsis.gr επιλογή “Υπηρεσίες προς Πολίτες”, και, στη συνέχεια, επιλογές “Υποβολή δήλωσης φορολογίας Εισοδήματος Ε1” και “Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων Ε9” μπορούν να δουν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά που τους έχουν αποσταλεί.

Οι άμεσοι, απευθείας σύνδεσμοι είναι:

https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/index.jsp για το ΦΕΦΠ και

https://www1.gsis.gr/webtax3/etak/faces/index.jspx για το ΦΑΠ.

Οι κωδικοί πληρωμής (που αντιστοιχούν σε Βεβαιωμένες Οφειλές Δ.Ο.Υ.) και τα ποσά πρώτης δόσης ή ολικής εξόφλησης είναι τα στοιχεία που χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί η εξόφληση των υποχρεώσεων στις Τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ.

www.news.gr