Χάνουν τη ρύθμιση στην εφορία όσοι δεν δώσουν πάγια τραπεζική εντολή εξόφλησης

Όσοι ζητούν ρύθμιση οφειλών από την εφορία, δεν αρκεί να δώσουν ένα τραπεζικό λογαριασμό για τις μηνιαίες πληρωμές, αλλά πρέπει να δώσουν πάγια εντολή εξόφλησης στην τράπεζα για να μην χάσουν τη ρύθμιση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στις νέες ρυθμίσεις τμηματικής εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο δεν είναι μόνο η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων και των υπευθύνων δηλώσεων εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης από τους οφειλέτες αλλά και η προσέλευσή τους στις τράπεζες για την ενεργοποίηση πάγιων εντολών πληρωμής των μηνιαίων δόσεων.

Δεν αρκεί δηλαδή να έχει δώσει ο φορολογούμενος τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού, αλλά θα πρέπει να δώσει εντολή στην τράπεζα να πληρώνει το σχετικό ποσό κάθε μήνα.

Σύμφωνα με τα όσα τονίζει αρμόδια πηγή του υπουργείου Οικονομικών, κάθε οφειλέτης του Δημοσίου για να θεωρηθεί συνεπής με τη ρύθμιση στην οποία εντάχθηκε πρέπει, αμέσως μόλις εγκριθεί η αίτησή του, να πάει στην τράπεζα στην οποία έχει ανοίξει τον τραπεζικό λογαριασμό μέσω του οποίου θα εξοφλεί τα ρυθμισθέντα χρέη του και να ενεργοποιήσει την προβλεπόμενη πάγια εντολή για την πληρωμή των μηνιαίων δόσεων της ρύθμισης.

Αν δεν το πράξει, τότε θα τεθεί εκτός ρύθμισης! Κι αυτό θα συμβεί επειδή οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν μπορούν να “τραβούν” κάθε μήνα χρήματα από τον λογαριασμό του για την εξόφληση των δόσεων της ρύθμισης αν προηγουμένως δεν έχει ενεργοποιηθεί από τον ίδιο τον οφειλέτη η σχετική πάγια εντολή.

Από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε το ηλεκτρονικό σύστημα για τις ρυθμίσεις χρεών παρατηρήθηκε ότι αρκετοί φορολογούμενοι έχουν αναγράψει τον τραπεζικό λογαριασμό από τον οποίο θα εξοφλούνται οι δόσεις, αλλά δεν έχουν δώσει πάγια εντολή στην τράπεζα.

Αν όμως δεν υπάρχει πάγια εντολή, τότε η 2η και οι επόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης θα παραμείνουν απλήρωτες, οπότε ο οφειλέτης θα θεωρηθεί αυτόματα ασυνεπής και θα χάσει τη ρύθμιση.

Πηγή.  www.money-money.gr