Μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου η υποβολή των δικαιολογητικών στις εφορίες

Προθεσμία μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου έχουν οι φορολογούμενοι που εκλήθησαν από τις εφορίες τους να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά των φορολογικών τους δηλώσεων.

Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη. «Για τους φορολογούμενους που μετά την εμπρόθεσμη ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης έχουν ειδοποιηθεί να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά της δήλωσής τους στις Δ.Ο.Υ. και προκειμένου να διευκολυνθούν λόγω των θερινών διακοπών τους, ως καταληκτική ημερομηνία προσκόμισης αυτών των δικαιολογητικών στις Δ.Ο.Υ., ορίζεται η 16η Σεπτεμβρίου 2013» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο.

Εν τω μεταξύ, οι υπάλληλοι των εφοριών θα πρέπει να ελέγξουν μια-μια ακόμα και τις αποδείξεις λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών που συγκέντρωσαν οι φορολογούμενοι. Στόχος είναι να εξακριβωθεί εάν το ποσό που δηλώθηκε στη φορολογική δήλωση είναι το πραγματικό.

Με τη σχετική εγκύκλιο, πάντως ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ζητεί κατά τον έλεγχο να δίνεται «ιδιαίτερη προσοχή στην επαλήθευση και μεταφορά των ανάλογων ποσών από τις προσκομιζόμενες βεβαιώσεις στο κυρίως σώμα της δήλωσης».

www.forologikanea.gr