Έγγραφο φωτιά: Θα κατάσχονται και τα περιουσιακά στοιχεία συζύγων – τέκνων κοκ για χρέη προς το Δημόσιο

Απ’ τη μέγγενη των κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων για όσους χρωστούν στο Δημόσιο έστω και 10.000 ευρώ δεν πρόκειται να γλυτώσουν ούτε σύζυγοι, ούτε παιδιά…

Σύμφωνα με έγγραφο του γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη με ημερομηνία 17 Ιουλίου 2013 και τίτλο “Διασταύρωση στοιχείων οφειλετών ληξιπρόθεσμων οφειλών”, που δημοσιοποιεί σήμερα η εφημερίδα “Δημοκρατία”, υπογραμμίζεται πως θα πρέπει να ελέγχεται και η συνυπευθυνότητα για το χρέος που έχει δημιουργηθεί.

Συγκεκριμένα το έγγραφο επισημαίνει πως “για τις περιπτώσεις όπου εμφανίζεται σχέση συνυπευθυνότητας, οι αρμόδιες για την είσπραξη ΔΟΥ θα πρέπει να εξετάζουν ενδελεχώς τα στοιχεία του φακέλου, προκειμένου να διαπιστώνεται αν υφίσταται προσωπική και αλληλέγγυα για την πληρωμή της οφειλής ευθύνη”. Εν ολίγοις με αυτό τον τρόπο ο γγ Δημοσίων Εσόδων ανοίγει το δρόμο για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των συνυπεύθυνων των χρεών, που μπορεί μεταξύ άλλων να είναι σύζυγοι, παιδιά, κοινοί λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία!

Στο ίδιο έγγραφο ο κ. Θεοχάρης ζητά απ’ τις ΔΟΥ να του κοινοποιήσουν λίστες με πολίτες που χρωστούν στην εφορία τουλάχιστον 10.000 ευρώ, για να ξεκινήσουν άμεσα οι κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας.

Μάλιστα, ο γγ Δημοσίων Εσόδων ζητά να ενημερωθεί εντός 14 ημερών προκειμένου να αρχίσουν να τρέχουν οι διαδικασίες ώστε να δρομολογηθεί η αναγκαστική εκτέλεση όχι μόνο γι αυτούς που δεν έχουν τακτοποιήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και για όσους δεν είναι συνεπείς στις δόσεις ρυθμίσεων χρεών που έχουν κάνει.

Πηγή: www.newmoney.gr