100.000 δηλώσεις έχουν «μπλοκαριστεί» από το taxisnet για έλεγχο

Με φόρους που συνολικά ξεπερνούν αθροιστικά τις 100.000 ευρώ επιβαρύνθηκαν περίπου 600 φορολογούμενοι που αναγκάστηκαν να περάσουν, την περασμένη εβδομάδα, από την εφορία για να ελεγχθεί η φορολογική δήλωσή τους προτού εκκαθαριστεί από το taxisnet!
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, από τους 4.000 φορολογούμενους που κλήθηκαν για έλεγχο την περασμένη εβδομάδα, οι 600 πιάστηκαν στην τσιμπίδα της εφορίας καθώς εντοπίστηκαν, είτε με πλαστά παραστατικά και δικαιολογητικά, είτε με ανακριβείς καταχωρίσεις εισοδημάτων ή περιουσιακών στοιχείων.
 
Όπως αναφέρει το euro2day.gr, το αποτέλεσμα ήταν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι, (που στην πλειονότητα τους περίμεναν επιστροφή φόρου) να επιβαρυνθούν με τσουχτερούς φόρους και πρόστιμα που κυμαίνονται από 200 – 1000 ευρώ!
 
Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί περίπου 4.000.000 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 6.500.000 υπόχρεων.

Το σύστημα taxisnet έχει ήδη «μπλοκάρει» την υποβολή 100.000 δηλώσεων οι οποίες κρίθηκε ότι πρέπει να ελεγχθούν πριν την εκκαθάριση του φόρου. Υπολογίζεται ότι μέσα στο μήνα θα κληθούν και άλλοι 100.000 φορολογούμενοι να περάσουν από τις αρμόδιες εφορίες.
 
Συγκεκριμένα για έλεγχο καλούνται:
 
*Όσοι μισθωτοί δηλώνουν εισοδήματα και από ελεύθερα επαγγέλματα, είτε με δελτία παροχής υπηρεσιών, είτε με απόδειξη δαπάνης του εργοδότη.
 
*Όσοι εμφανίζουν υψηλές δαπάνες για γιατρούς, νοσήλια στεγαστικά δάνεια κ.α., αλλά και υψηλές επαγγελματικές δαπάνες.
 
*Επιτηδευματίες και οι έμποροι, με μεγάλες επιστροφές φόρου, όπως αυτές προκύπτουν από τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ.