Οι 6+1 παγίδες του νέου φορολογικού – «Απροστάτευτοι» φοιτητές και όσοι φιλοξενούνται από τους γονείς τους

Να αποσύρει στο σύνολό του τον νέο φορολογικό κώδικα, τον οποίο χαρακτηρίζει «έκτρωμα», ζητά η ΠΟΕ ΔΟΥ από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και βάζει στο στόχαστρο 6+1 παγίδες που κρύβει το σχετικό προσχέδιο νόμου.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των εφοριακών, «τα μόνα νέα στοιχεία που  εισάγει είναι οι νέες δοκιμασίες με νέα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη  για τους μη έχοντες (μισθωτούς, συνταξιούχους, άνεργους μικροεπαγγελματίες, κλπ  που είναι τα μόνιμα «φορολογικά υποζύγια» – πειραματόζωα)  και νέα περιθώρια φορολογικής ασυλίας για τους «έχοντες και κατέχοντες» .

Από τα οριζόμενα στις διατάξεις, η ΠΟΕ ΔΟΥ θεωρεί ως πιο σημαντικά τα εξής:

1. Όταν οι μισθωτοί φορολογούνται με τα τεκμήρια θα εφαρμόζεται η  κλίμακα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων  (για εισόδημα μέχρι 50.000€ με 26%, και για εισόδημα πάνω από 50.000 ευρώ  με 33%.

2. Αύξηση του 1ου κλιμακίου από 10% σε 11% για εισοδήματα από ενοίκια μέχρι 12.000€.

3.         Κατάργηση των φοιτητών, από προστατευόμενα μέλη.

4.         Αύξηση του συντελεστή  φορολογίας στην  αποζημίωση λόγω απόλυσης από 20% σε 25% και για κλιμάκιο πάνω από 101.000 έως 150.000.

5.         Κατάργηση της δωρεάν  παραχώρηση κύριας κατοικίας από γονείς προς τα παιδιά και αντίστροφα.

6.         Αύξηση της προκαταβολής φόρου από 55% σε 80% στις προσωπικές εταιρείες (Ο.Ε. – Ε.Ε.).

7.         Κατάργηση  της έκπτωση φόρου 1,5% για παρακράτηση φόρου από

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των εφοριακών κάνει λόγο για «προϊόν ασχετοσύνης και ανικανότητας (περί τα φορολογικά θέματα και αντικείμενα) συμβούλων, παρασυμβούλων, μυστικοσυμβούλων και άλλων μετακλητών παραγόντων και παράκεντρων εξωθεσμικής εξουσίας  που τα τελευταία χρόνια έχουν πλήρως υποκαταστήσει την νόμιμη διοικητική ιεραρχία και τα αρμόδια υπηρεσιακά της όργανα στο Υπουργείο Οικονομικών».