Πώς θα συμπληρωθεί η ειδική δήλωση για το επίδομα παιδιών

Είστε δικαιούχος των νέων επιδομάτων για τα εξαρτώμενα τέκνα σας;  Όσο πιο νωρίς συμπληρώσετε και υποβάλετε φέτος τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος και το έντυπο της αίτησης Α21, μέσω του συστήματος ΤAXISNET, τόσο πιο νωρίς θα εισπράξετε και τα νέα επιδόματα!

Από το απόγευμα της Τετάρτης 5 Μαϊου ή το αργότερο έως το πρωί της Πέμπτης 6 Μαϊου, θα βρίσκεται στο σύστημα ΤΑΧΙSNET (στη διαδικτυακή εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος) και το έντυπο Α21, το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά, αφού υποβάλετε τη φορολογική σας δήλωση, όσοι είστε δικαιούχοι των νέων επιδομάτων τέκνων, γράφει το money-money.gr.

Πώς θα συμπληρώσετε το έντυπο Α21

Το έντυπο αυτό έχει τη μορφή ηλεκτρονικής αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης. Με βάση το συνολικό ύψος του οικογενειακού εισοδήματος που θα έχετε αναγράψει στη φορολογική δήλωση, καθώς και με βάση τα στοιχεία που θα δηλώσετε στο Α21, θα κριθεί ποιο θα είναι το ποσό των επιδομάτων που θα λάβετε για έτος 2013.

Σε κάθε περίπτωση, η χορήγηση του επιδόματος θα γίνεται μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων που θα έχετε δηλώσει στη φορολογική δήλωση και στο έντυπο Α21, ενώ αρμόδιος φορέας για τη διεξαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων και την κατάθεση προσφυγών ορίζεται ο ΟΓΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΩΝ

Για τη συμπλήρωση του εντύπου Α21, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να γνωρίζει:

Τον αριθμό οικογενειακής μερίδας από το δημοτολόγιο του Δήμου όπου είναι εγγεγραμμένα όλα τα μέλη με κανονική εγγραφή (όχι ενδεικτική).Τον αριθμό ΙΒΑΝ του λογαριασμού του σε Τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ., στον οποίο θα πιστώνεται το ποσό των επιδομάτων.Τους ΑΜΚΑ όλων των μελών της οικογένειας. Ειδικότερα ο ΑΜΚΑ του αιτούντα /δικαιούχου είναι υποχρεωτικός, προκειμένου να καταστεί δικαιούχος είσπραξης των επιδομάτων.Την ονομασία του Δήμου, της Δημοτικής Ενότητας και της Δημοτικής-Τοπικής Κοινότητας, όπου κατοικεί.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινώσει τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας:

– Τα νέα επιδόματα τέκνων καταβάλλονται ανά τρίμηνο.

– Τα επιδόματα για το πρώτο τρίμηνο του 2013 θα καταβληθούν μαζί με τα επιδόματα του δευτέρου τριμήνου στο τέλος Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου.

Οι καθυστερήσεις

Ωστόσο, επειδή προϋπόθεση για την είσπραξη των επιδομάτων είναι να έχουν υποβληθεί μέχρι τις 30-6-2013 οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και τα έντυπα Α21 από τους δικαιούχους, όσοι εξ’ αυτών υποβάλουν τις δηλώσεις τους λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία της 30ης Ιουνίου ή μετά την 30ης Ιουνίου, εφόσον η αρχική προθεσμία παραταθεί