Οριστικά, από τις τράπεζες τα στοιχεία των τόκων καταθέσεων

Σε συμφωνία για τα στοιχεία των τόκων καταθέσεων κατέληξαν το υπουργείο οικονομικών και οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Τα στοιχεία για τους τόκους του 2012 θα δοθούν απευθείας στη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων από τις τράπεζες Εθνική Alpha Bank, Εurobank Πειραιώς και τις θυγατρικές τους, ενώ προσπάθεια γίνεται και για τις υπόλοιπες τράπεζες τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, οι πολίτες που έχουν καταθέσεις στις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες δεν θα χρειαστεί να τις επισκεφθούν, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρχει μια σωστή εικόνα ώστε να διαμορφώσει ανάλογα η κυβέρνηση την προνοιακή πολιτική της.

“Αυτή τη στιγμή αν η κυβέρνηση μας πει: ‘Θέλω να βοηθήσω τα 50.000 πιο φτωχά νοικοκυριά δεν μπορούμε γιατί δεν έχουμε όλα τα εισοδήματα ως εφορία'” τόνισε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι αυτός είναι ο λόγος που συγκεντρώνονται τα στοιχεία.

Επανέλαβε ότι θα δηλώνονται τόκοι μόνο άνω των 250 ευρώ, αν και αναγνώρισε ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη η σχετική εγκύκλιος.

Διευκρίνισε πάντως, ότι οι ίδιοι οι πολίτες θα πρέπει να προβούν σε ενδεχόμενες διορθώσεις ή να δηλωθούν διαφορετικά οι συνδικαιούχοι.