Ποιοι θα μπορούν να νοικιάσουν γη με… ένα ευρώ το στρέμμα

Νέο νόμο ο οποίος θα καταστήσει ελκυστικότερη την ενοικίαση αγροτικής γης προετοιμάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι ενδιαφερόμενοι, με βάση τα όσα αποκάλυψε ο αρμόδιος υπουργός, θα μπορούν και μεγαλύτερες εκτάσεις να εξασφαλίσουν και να πληρώνουν μικρότερο ενοίκιο το οποίο σήμερα διαμορφώνεται στα πέντε ευρώ.

 

 

Όπως εξήγησε  ο κ. Τσαυτάρης στο νομοσχέδιο του Υπουργείου που θα κατατεθεί στη Βουλή  αίρεται για την περίπτωση των βοσκοτόπων που είναι δημόσιες εκτάσεις το όριο των 100  στρεμμάτων, όπως επίσης αίρονται και τα προβλήματα που δημιουργούσε ο παλιός νόμος αναφορικά με την υποχρεωτική καταβολή εκ μέρους των κτηνοτρόφων του ποσού των  5 ευρώ ανά στρέμμα για τη μίσθωση των εκτάσεων.

Όσον αφορά στο ζήτημα, των χρημάτων που θα πρέπει να πληρώσει κάποιος για την ενοικίαση της γης, «στο νέο νόμο αναφέρεται ότι μπορεί να δοθούν μέχρι 5 ευρώ το στρέμμα και κρίνεται από τους τοπικούς άρχοντες ανάλογα με την αξία και τη ζήτηση αν θα δώσουν 1 ευρώ, ή 2 ευρώ ή 3 ευρώ ή περισσότερα ευρώ – μέχρι 5 ευρώ για τους κτηνοτρόφους» όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά