Από το 2014 η πλήρης εικόνα για το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο

Τα απαιτούμενα στοιχεία για το Ολοκληρωμένο Ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιοθα έχουν συγκεντρωθεί εντός του 2013 προκειμένου να υπάρχει πλήρης εικόνα την επόμενη χρονιά δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

 

Όπως είπε μιλώντας στη Βουλή, το πρώτο βήμα είναι η ολοκλήρωση της πιστής καταγραφής των ακινήτων (ήδη έχει θεσπιστεί υποχρέωση μέχρι 30/06/2013 να έχει συμπληρωθεί το Ε9 για ορισμένες περιπτώσεις). Η δεύτερη παρέμβαση που αναμένεται να στηρίξει το Ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο είναι, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης, ότι εφέτος για πρώτη φορά δηλώνονται όλα τα εισοδήματα, ανεξάρτητα αν φορολογούνται, αν απαλλάσσονται, αν είναι αυτοτελώς φορολογούμενα ή κανονικά φορολογούμενα.

 

Το υπουργείο Οικονομικών έχει επίσης δρομολογήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία, όχι μόνο από τους φορολογούμενους, αλλά και διάφορους φορείς.

 

«Το όλο εγχείρημα τουΟργανωμένου Ηλεκτρονικού Περιουσιολογίου απαιτεί κάποιο χρόνο διότι για τη συγκέντρωση των πληροφοριών θα πρέπει να συμπληρωθεί με κανόνες ασφάλειας και προσωπικών δεδομένων και στην κατεύθυνση αυτή έχουμε αποφασίσει να υπάρχουν αυτές οι ασφαλιστικές δικλείδες», είπε ο κ. Μαυραγάνης και πρόσθεσε: 

«Μέσα στο 2013 θα έχουμε φτάσει σε ένα πολύ καλό σημείο ώστε να έχουμε ένα συγκροτημένο περιουσιολόγιο και προκειμένου το 2014 να έχουμε την πλήρη εικόνα».