Η αίτηση ακύρωσης κατά του τέλους ακινήτων, εισάγεται επειγόντως στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Με απόφαση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, κατά της υπ΄ αριθ.  ΠΟΛ  1211/10-10-2011  (ΦΕΚ 2298/B΄/13-10-2011) απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών για την επιβολή του Έκτακτου  Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών  (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), εισάγεται κατεπειγόντως για συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου.

Η απόφαση αυτή, σημαίνει τα εξής: α) Το Συμβούλιο της Επικρατείας χαρακτηρίζει το ζήτημα ως “μεγάλης σημασίας και σπουδαιότητας”, καθ’ όσον αφορά το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού της χώρας. β) Η συζήτηση (εκδίκαση) της υπόθεσης θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, δηλαδή πιθανότατα εντός των επομένων δύο ή τριών μηνών.

Η εξέλιξη αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική, αφού σημαίνει ότι, θα υπάρξει οριστική (οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι οριστικές) απόφαση επί του ζητήματος, εντός των επομένων τεσσάρων ή πέντε μηνών. Αυτό βεβαίως, στην παρούσα φάση, δεν ακυρώνει το μέτρο της Κυβέρνησης, πλην όμως θα αποσαφηνισθεί για το εάν θα ισχύσει και στα επόμενα χρόνια, όπως έχει προγραμματίσει η Κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι, ως “επείγουσα” και “μεγάλης σημασίας και σπουδαιότητας”  είχε χαρακτηρισθεί και η αίτηση ακύρωσης που είχε υποβάλει ο Σύλλογός μας και κατά του “τέλους επιτηδεύματος”, η οποία είχε κατατεθεί στις 29 Αυγούστου 2011 και η οποία έχει προγραμματισθεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια, στις 4 Νοεμβρίου.

Οι εξελίξεις αυτές, καταδεικνύουν τη δύναμη των πολιτών, όταν οργανωμένα και συντονισμένα διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους.